Inlägg 46 – Ett recept på en kaka som du älskar.
Sockerkaka
Ugnstemp: 175 grader. Varmluft: 175 grader.
50-75 g margarin eller smör.
2 ägg.
2 dl socker.
3 dl vetemjöl.
2 tsk bakpulver.
2 tsk vanillinsocker eller rivet skal av ½ citron.
1 dl mjölk eller vatten.
Smörj och ev bröa en avlång form eller rund hålform, ca 1 ½ liter.
Smält matfettet och låt det svalna. Eller låt det ligga framme i rumstemperatur tills det blir mjukt och smidigt.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker eller citronskal.
Rör ner blandningen i äggsmeten.
Tillsätt matfettet och vätskan.
Rör om tills smeten är jämn och slät.
Häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter.
Klar! Njut tillsammans med ett glas kall mjölk.
Ugnstemp: 175 grader. Varmluft: 175 grader.
50-75 g margarin eller smör.
2 ägg.
2 dl socker.
3 dl vetemjöl.
2 tsk bakpulver.
2 tsk vanillinsocker eller rivet skal av ½ citron.
1 dl mjölk eller vatten.
Smörj och ev bröa en avlång form eller rund hålform, ca 1 ½ liter.
Smält matfettet och låt det svalna. Eller låt det ligga framme i rumstemperatur tills det blir mjukt och smidigt.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker eller citronskal.
Rör ner blandningen i äggsmeten.
Tillsätt matfettet och vätskan.
Rör om tills smeten är jämn och slät.
Häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter.
Klar! Njut tillsammans med ett glas kall mjölk.
Kommentarer
Trackback